laptop

Hoe ik Virtual Assistant ben geworden


Het is half april als ik op bezoek ga bij Henderina in Apeldoorn. Ik heb een jaar met haar samengewerkt voor het magazine dat zij in eigen beheer uitgaf en waarvoor ik columniste was. We raakten aan de praat over gezondheid (ze heeft een voedingspraktijk, neem zeker eens een kijkje op haar website) en werk, toen ze mij tipte over het werk als Virtual Assistant. Dat was precies waar ik naar op zoek was op dat moment! Ik werk vanaf mijn 18e grotendeels al in administratieve en secretariële functies en als zelfstandige zou ik mijn eigen tijden en werkzaamheden kunnen kiezen, ideaal! Tijd om dit verder te onderzoeken…

Privé coaching

Wanneer ik twee weken later met Onica van Heusden (van platform Onica voor werknemers) heb afgesproken, vraagt zij me naar mijn toekomstplannen. Zodra ik de term Virtual Assistant noem, veert ze op uit haar stoel. Zij werkt namelijk al tijden met Nicole, haar virtual assistant! Dat lijntje was dus zo gelegd en in juni startte ik mijn coachingstraject bij Nicole van Bureau 2 Join.
Zij leerde me in 1,5 maand tijd alle kneepjes van het vak en aan de hand van haar opdrachten werkte ik mijn ideale bedrijf uit. Met nog 6 weken te gaan had ik alle tijd om mijn website te bouwen en alle andere voorbereidingen te doen. Ik sloot me online aan bij een groep ervaren VA’s die erg behulpzaam zijn en van wie ik ontzettend veel kan leren.crowdfunding

VA is de toekomst

Hoe verder de tijd verstreek, hoe meer zin ik kreeg in het starten van dit bedrijf. Ik geloof er namelijk absoluut in dat deze manier van werken de toekomst heeft. Zeker met de onzekerheid in het verstrekken van vaste contracten, is het werken met een virtual assistant een uitkomst voor secretariële en administratieve taken, het organiseren van vergaderlocaties of het voorbereiden van zakenreizen. Ook crowdfunding is een van de specialiteiten die ik in mijn dienstenpakket heb opgenomen. Ik blijf enthousiast over deze vorm van financieren en daarom ben ik momenteel mijn cursus aan het uitwerken tot een ebook. Daarover horen jullie binnenkort meer, want ik heb jullie hulp nodig!

 

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *