Fashion show

Mijn awkward situaties


De hele zomer rondlopen met een gigantische blauw paarse plek op je been, aan iedereen trots vertellen dat je op tv komt, maar eruit worden geknipt en met de buurvrouw helemaal optutten en naar Amsterdam voor een event wat na 20 minuten abrupt eindigt…

Dat soort verhalen zijn meestal niet echt leuk om te delen, want we willen op social media allemaal laten zien hoe fantastisch het met je gaat, in welk hip restaurant je eet en hoe ‘on fleek’ je make-up is…guilty as hell hoor! Ik doe er net zo hard aan mee, maar in het kader van ‘Awkward Moments Day’ maak ik vandaag een uitzondering en deel ik vandaag de meest awkward momenten van het afgelopen jaar met je…enjoy ­čśë

Dat uitje is me de hele zomer bijgebleven

paintball awkward

 

Afgelopen zomer ben ik met een groep vrienden een avondje gaan paintballen. Ik had een mooie aanbieding op de kop kunnen tikken en met een mannetje of 10 gingen we het veld in tegen een groep die we niet kenden.

Ik zag dit moment als mijn ultieme kans om eens lekker te ‘sniperen’, dus ik tijgerde me een weg door het veld en belaagde de tegenstander met een paar fikse knallen in zijn nek, zodra hij zijn kop boven het muurtje uitstak.

 

Totdat ik in het laatste potje in een mooie hoek achter een camouflagenet zat en ineens een tik op mijn hamstrings voelde…terwijl ik omdraaide keek ik mijn tegenstander recht aan op nog geen 3 meter afstand en ik kreeg de volle laag! Ik heb dus de hele zomer met dit ontzettend charmante blauw paarse plakkaat op mijn been gelopen…tja all part of the game en deze zomer hoop ik eigenlijk wel op een nieuw potje knallen met de mannen…

 

Dutch Sustainable Fashion Show

Fashion show

 

Ik heb nog steeds geen idee waarom ik een uitnodiging kreeg voor de Dutch Sustainable Fashion Show. Buiten het feit dat ik op dat moment nog blogger was voor mijn eigen duurzame bedrijf Y Fair Productions, heb ik namelijk weinig gevoel voor mode.

Aangezien dit voor mij als een ultieme kans voelde om zoiets een keer mee te maken, trommelde ik een buurvrouw op die dit helemaal zag zitten. Dagen van te voren al heen en weer appen wat we zouden dragen die avond en hoe we naar Amsterdam zouden gaan.

Helemaal op en top gestyled en in de make-up, ik had die middag nog last minute inkopen gedaan, want ik werd helemaal nerveus van zo’n fancy event, vertrokken we met de trein naar Amsterdam en pakten we een Uber naar De Hallen.

We zochten in een plekje in het publiek waar we goed zicht hadden op de runway en genoten van de eerste show….na 20 minuten kwam er een man op (was het de designer van de kleding die we net hadden gezien? Was het de host van die avond die de volgende show ging aankondigen? We hadden echt geen idee!). Hij bedankte het publiek voor hun aanwezigheid en een succesvolle show…eehhh wait, what?!! Hebben we 1,5 uur gereisd voor een show van 20 minuten, zonder afterparty tussen de modellen en designers?

Jep, dit was het…we haalden onze jas en goodiebag op en zijn nog even wat gaat eten om de hoek, om vervolgens bij SNCKBR maar heel hard om deze avond te lachen en een drankje te nemen voor we, een illusie armer, weer de trein naar huis pakten…

 

Ik kom op TV!

1Vandaag awkward

 

Als er eind oktober een telefoontje binnenkomt van EenVandaag met een interviewaanvraag, spring ik een gat in de lucht!

Ik had die zomer ook al een interview in Marie Claire gehad en in de lokale krant, maar zo’n groot tv programma met bijna 1 miljoen kijkers was toch even slikken!

Twee dagen later kwamen de cameraman en journalist in Arnhem langs, waar we in 1,5 uur kletsten en opnames maakten. Er kwam namelijk een rapport uit over de bedragen die afgelopen jaar omgingen in de crowdfundingwereld in Nederland (een slordige 170 miljoen!) en ze wilden graag mijn kijk op die cijfers.

Ik kreeg een datum van het team wanneer ze de uitzending verwachtten en ik vertelde het aan iedereen die het wilde horen dat ik opnames had gehad! Op mijn social media kanalen en nieuwsbrief deelde ik de datum, tijd en zender, zodat iedereen de uitzending kon zien. Nerveus┬ázat ik die bewuste avond voor de televisie…maar er kwam niks…ook niet de andere twee mensen die ze hadden ge├»nterviewd voor dat item…er kwamen appjes en mailtjes waarom ik niet in de uitzending was geweest….ingehaald door de actualiteiten was mijn antwoord.

Ik appte de man die me had ge├»nterviewd of hij wist wanneer het item wel zou komen. Het antwoord kwam in de vorm van een voicemailbericht…de uitzending was een paar dagen later ingepland, maar mijn stuk was eruit geknipt. Ze moesten inkorten en mijn deel was het minst relevant…dat was toch wel even een deuk in mijn ego kan ik je vertellen…wat zou iedereen van me denken?! Na het zien┬ávan de uitzending snapte ik de keuze uiteindelijk wel…ze hadden de insteek van het item vooral op de leningen/aandelen tak van crowdfunding gemaakt. En dat was niet mijn expertise…dat gaat om hooguit ÔéČ25.000,- bij een campagne en dat is dus niet het grote geld…in mijn ogen is dit overigens wel waar crowdfunding om draait, de gunfactor van mensen┬ádie ieder een klein stukje bijdragen om een droom waar te maken.

Maar weer een wijze les verder….hou je waffel totdat iets daadwerkelijk uitgezonden is…zo werkt de media helaas..alles kan last minute nog veranderen.

Smakelijk gelachen om mijn awkward situaties? Lees dan ook de verhalen van Raimke, een ondernemer die niet bang is om haar gênante momenten te delen (aff.):

 

Wat was jouw meest awkward moment afgelopen jaar?


Een gedachte over “Mijn awkward situaties”

 1. Lieve buuf!

  Wat die jij het goed en wat zijn wij trots op onze buuf!
  Je flikt het wel elke keer!
  Jou uithoudingsvermogen jou uitstraling enz maken jou plaatje compleet!

  Wij zijn super trots om zo lieve goeie hard werkende buurvrouw te hebben!

  Ps heb net jou blog gelezen van de modeshow! Ondanks de korte modeshow heb ik onwijs genoten het was super gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!

  Dikke kus en knuffel voor jou buuf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *