Terugkijken naar mijn 1e jaar als Virtual sidekick


Het is inmiddels eind augustus en ik ben een beetje melancholisch as we speak. Op 1 september ben ik 1 jaar onderweg als ondernemer, maar het voelt alsof het al veel langer geleden is dat ik bij de Kamer van Koophandel langs ging om Virtual sidekick Yvonne in te schrijven. Er is zo ontzettend veel gebeurd in het afgelopen jaar:

31 aug 2016: Ik publiceerde mijn verhaal. Waarom ben ik Virtual Assistant geworden?

1 sept 2016: Inschrijving KvK. Er stonden op dat moment 2 bedrijven op mijn naam; Y Fair Productions en Virtual sidekick Yvonne.

 

 

 

 

 

4 okt 2016: Ik start met de online cursus ‘How to become a kickass VA’ en schrijf mijn definitie van vrijheid:

Vrijheid is voor mij keuzes kunnen maken die niet in onze hokjescultuur passen. Waar de massa rechts gaat, ga ik vaak links, omdat ik nieuwsgierig ben naar de andere plekken en mogelijkheden die onderbelicht zijn. Daar is mijn behoefte aan reizen ook sterk aan verbonden.

7 okt 2016: Start ‘Doneer een klein stukje vrijheid voor Wil’.

10 okt 2017: Terwijl de campagne voor Wil storm loopt, ondersteun ik inmiddels ook Irene. Zij heeft het voor elkaar gekregen om het team van Hillary Clinton te mogen helpen bij de verkiezingen in Florida, Amerika. Daarom start ze een crowdfunding campagne om haar droom mogelijk te maken.

Bleeker rolstoelauto

 

 

5 nov 2016: Het doel van €15.000,- voor de tweedehands rolstoelauto voor Wil is ruim overschreden en hij heeft inmiddels zijn auto al ontvangen!

 

 

 

8 nov 2016: Er staat zoveel werk op de plank, dat ik inmiddels zelf de hulp heb ingeroepen van een kersverse VA, Marjanka.

19 nov 2016: Mijn eerste e-book is een feit ‘Zelf een crowdfunding campagne opzetten’.

29 nov 2016: De eerste reviews van mijn e-book zijn lovend:

“Een must-read als je een crowdfunding campagne wilt starten. Leest lekker vlot weg, praktisch en van begin tot eind met goede en leuke opdrachten.”

7 dec 2016: De eerste campagne die met behulp van mijn e-book is opgezet, wordt gelanceerd!

11&13 jan 2017: Lesgeven bij animatie studenten op het Grafisch Lyceum in Utrecht.

 

 

 

 

 

 

14 jan 2017: Crossfit V12 start hun crowdfunding campagne om de Rhedense jeugd een gezonde toekomst te geven.

27 jan 2017: Lancering van mijn eigen crowdfunding campagne voor de Foto Prop Shop.

6 feb 2017: Er is een database met alle crowdfunding platforms op basis van beloningen gelanceerd op mijn website.

15 feb 2017: Mijn e-book is nu ook te koop op Managementboek.nl

1 maa 2017: Een half jaar Virtual sidekick Yvonne met 11 klanten op de teller en 5 in de startblokken!

1 maa 2017: Inschrijving voor online e-course over crowdfunding start.

14 maa 2017: Mijn vlog-ontmaagding in de vlog van Vlogging is a party.

15 apr 2017: Allereerste Powervrouwen netwerk lunch in 3 dagen uitverkocht.

 

 

 

28 apr 2017: Interview met vlogger Vivian.

 

 

 

 

 

 

3 mei 2017: Ik mag het eerste Vlogging is party seminar organiseren.

28 mei 2017: Interview op So V’s choice.

29 mei 2017: Interview op Arnhem life.

5 juni 2017: Sfeerverslagen maken voor ’t Amusement en Sanshine.

22 juni 2017: Interview op My Everlane.

30 juni 2017: Interview op Ondernemerschap.nu.

10 juli 2017: Interview over het binnenhalen van mijn droomklant op Vlogging is a party.

20 juli 2017: Focussessie met Ilona van Bloesem Marketing.

 

 

 

 

 

11 aug 2017: Interview bij Radio Zwolle over PVN.

 

 

 

 

Maar niet alles ging van een leien dakje:

 • De verkoop van mijn e-book liep niet storm ondanks de lovende recensies, dus daarom bied ik het nu gratis aan.
 • Lang niet alle campagnes waar ik ondernemers in ondersteunde slaagden. Maar ook dat is een goede les om je plannen of product/dienst te verbeteren waar nodig.
 • Daarnaast ben ik er in het afgelopen jaar achter gekomen dat ik wel de kennis heb over crowdfunding, maar vaak niet het geduld heb om mensen de gehele campagne te begeleiden. Doordat ik altijd in de 6e versnelling sta, vind ik het vaak lastig om me aan te passen aan het tempo van anderen. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik de begeleiding van crowdfunding campagnes in de toekomst voor het grootste deel ga uitbesteden. Daarvoor ben ik inmiddels bezig om mijn collega VA Jacqueline op te leiden.
 • Op 31 dec 2016 heb ik mijn eerste bedrijf Y Fair Productions uitgeschreven. Deze onderneming kostte mij erg veel energie en leverde in verhouding te weinig op.

  HSP HSS

 • De beëindiging van de Foto Prop Shop was 4 maanden na de start een onwijs moeilijke beslissing, die me niet in de koude kleren is gaan zitten. Ik weet dat ik er voor mijn gevoel alles aan het gedaan, maar mijn plannen zijn soms veel te ambitieus om dit werkelijkheid te maken. Daarom heb ik bewust de knoop doorgehakt, zodat ik mij volledig op mijn bedrijf Virtual sidekick Yvonne kon richten.
 • Mijn online e-course over crowdfunding is nooit van de grond gekomen, doordat er geen inschrijvingen waren.
 • Het e-book in samenwerking met een sport crowdfunding platform is helaas vroegtijdig afgeblazen, door een wijziging in bedrijfsvoering bij deze partij.
 • Ik ben een aantal keren op mijn bek gegaan met samenwerkingen. Doordat ik mijn hele leven al erg gedreven ben om alles zelf te doen, is het zo moeilijk om werkzaamheden uit handen te geven. Maar ook van samenwerkingen die niet bleken te zijn waar ik op hoopte, leerde ik veel voor de toekomst.
 • Niet alle Powervrouwen netwerk plannen lukken in één keer. Er zijn meerdere events afgeblazen doordat er te weinig tickets waren verkocht.

Ik heb het afgelopen jaar in een sneltreinvaart geleefd en geleerd. Regelmatig kreeg ik van andere ondernemers te horen dat ze mijn manier van doorpakken bewonderen. Ik twijfel niet (zo lijkt het wellicht voor de buitenwereld), maar ik doe het gewoon en zie wel waar het schip strandt. Aan de ene kant snap ik dat dit voor de twijfelkonten onder ons iets is waar je graag iets meer van zou willen hebben. Aan de andere kant moet je weten dat ik achteraf ook vaak denk ‘Had ik hier maar iets langer over nagedacht’ of ‘Ai net iets te impulsief geweest in mijn acties’. Maar al met al ga ik liever op mijn bek en leer ik er van voor de toekomst, dan dat ik spijt zou krijgen wanneer ik het niet heb gedaan. Als er een idee in mijn hoofd ontwikkelt en dat blijft mijn aandacht trekken voor langere tijd (vroeger wilde ik alles gelijk hier en nu, dus ik boek vooruitgang), dan is het voor mij gewoon geen optie om er niks mee te doen. Dat is nou eenmaal hoe mijn hoofd werkt 😉

Mijn gezondheid is met sprongen vooruit gegaan, want ik ben inmiddels mijn hoofdpijn medicatie al een tijdje aan het afbouwen, nadat ik een succesvolle deep tissue massage had gevonden. Helaas moet ik hier nu een alternatief voor gaan vinden, omdat er iets te hardhandig gewerkt wordt, maar ik heb er vertrouwen in dat ik die ga vinden. Dit is namelijk, naast de medicatie, de enige behandeling die significante gezondheidsvoordelen voor mijn hoofdpijn heeft in 20 jaar! Dat kan ik dus niet zomaar opgeven. Maar de stap naar het zelfstandig ondernemerschap, die in eerste instantie niet echt een keuze leek, is toch een van de beste keuzes die ik heb kunnen maken naar mijn idee. De vrijheid in werklocaties, werktijden en opdrachten vind ik nog elke dag heerlijk! Ik ben inmiddels op een punt beland dat ik mezelf goed in de gaten moet houden om minder uren te maken, want dat is mijn valkuil…mezelf verliezen in projecten die ik leuk vindt.

Door de focussessie met Ilona van Bloesem marketing sta ik nu aan de vooravond van een grote verandering in mijn bedrijf, superspannend. Binnenkort horen jullie hier meer over!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *